torsdag 17 juni 2010

Kursavslutning

Torsdag/fredag
Trots att det sett lite mörkt ut med vädret under de två veckorna har alla hunnit köra de obligatoriska timmarna och övningarna. Vi förberedde därför en avslutningstävling i navigation och landningar. Vädret drog åter ihop sig så navigationen förkastades ganska omgående. Vi satsade på en landningstävling där alla körde tre landningar var.

Landningstävlingen blev jämn och det stod mellan två stycken potentiella vinnare (AG och TK) när vi temporärt fick avbryta för att släppa ned 50mm regn under två timmar. Efter lunch var det dags för TKs två sista landningar och det avgjordes först på sista landningen då TK landade lite plus och AG stod som vinnare.

Avslutningsfest med inslag av starkare drycker, navigation på marken, en massa konstiga frågor, papperssvalor och en härlig kväll med flygarhistorier, tomflaskor och osedvanligt bra lösningar på världsproblemen..

Alla på kursen blev godkända flyginstruktörer, klara för att jobba som utbildare inom klubbflyget. JE blev utnämnd kursetta. Man lär känna några nya piloter och man hoppas givetvis få träffa alla igen framöver. Kanske på någon lärarkonferens.

Kursen skall tidigare ha varit fyra veckor, men som sedan komprimerats till 2 veckor. Därav de långa dagarna. Själv tycker jag dock att 2v är mer praktiskt med hänsyn till jobb och familj. Och samtidigt, med tempot vi har haft, kände jag att det varit svårt att köra så mycket längre än två veckor. Sammantaget ett bra upplägg.

Man kanske borde söka igen nästa år..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar